Aktivni oddih v Logarski dolini Preživite čas aktivno v neokrnjeni naravi Solčavskega

V gostišču in muzeju Firšt v Logarski dolini lahko svoj prosti čas preživite aktivno in uživate v neokrnjeni naravi Solčavskega. 

Krajinska parka Logarska dolina in Robanov kot, kmetije ob Solčavski panoramski cesti, Podolševa, Matkov kot in kraj Solčava vabijo s svojimi lepotami in skrivnostmi.

1. Naša kulinarična ponudba
je osnovana na naši 140-letni tradiciji, ljubezni in spoštovanju do hrane. Domače, pristne sestavine in okusi jedi ter poudarek na lokalnih kulinaričnih posebnostih, so temelj naše kuhinje. Naš Firštov želodec, hišno postrv ali žlinkrofe iz suhih hrušk enostavno morate poizkusiti

2. Sprehodi v okolico, tek, planinarjenje, kolesarjenje, savnanje in meditacija v Fidovem gaju so le nekatere možnosti rekreacije in sprostitve. Obiščete lahko wellness center ali se podate na lokostrelstvo, lov, ribolov. Številne so možnosti fotografiranja narave in fotolova. V Logarski dolini si lahko privoščite ježo konj ali vožnjo s konjsko vprego. Če pa želite še dodatno dvigniti adrenalin se lahko odločite za rafting in kajak na brzicah Savinje, poletite v tandemu z jadralnim padalom, pozimi pa plezate v zaledenelih slapovih ali turno smučate. Zime na Solčavskem ponujajo tudi možnosti za alpsko smučanje, tek na smučeh, sankanje, drsanje in vožnjo na saneh s konjsko vprego.
Pristni stiki s prijaznimi domačini ter ogledi razstav, zbirk, sakralnih spomenikov in prireditev na Solčavskem ter bližnji okolici pa vam bodo odstrli utrip življenja v preteklosti in sedanjosti.

Vzemite si čas, nas obiščite in odkrijte...

Narava ....
... sprošča in zdravi