Predstavitev Gostišče in muzej Firšt - Logarska dolina

Korenine gostinske dejavnosti v družini Firšt segajo v drugo polovico 19. stoletja, v leto 1874, tradicija pa se v gostišču Firšt v Logarski dolini neprekinjeno nadaljuje že 25 let.

Naša kuhinja ponuja tradicionalne slovenske jedi, lokalne solčavske in Zgornjesavinjske posebnosti ter jedi iz mednarodne kuhinje. Izpostaviti velja jedi iz svežih postrvi (postrv Mici in postrvji biftek), domače suhomesnate izdelke (Zgornjesavinjski želodec, salame in pršut) domačo gobovo in govejo juho, vse vrste domačih testenin (rezance, štruklje ter žlinkrofe iz suhih hrušk) ter jedi iz divjačine (jelenov zrezek po Olševsko) in jagnjetine.

Skupinam in zaključenim družbam po dogovoru pripravimo različne menuje, degustacije in pogostitve. Sprejmemo lahko do 60 oseb, poleti na terasi še dodatnih 30. Manjšim podjetjem in organizacijam v prostorih gostišča ponujamo možnost izvedbe različnih srečanj, delavnic, sestankov ali predavanj.

Za željne oddiha ali dopusta v Logarski dolini imamo urejenih 6 dvoposteljnih sob kategorije 3 zvezdice. Med bivanjem pri nas se gostje lahko spotite v finski savni, za rekreacijo peš ali z gorskimi kolesi odkrivate številne lepote Solčavskega, planinarite ali izberete katero izmed številnih aktivnosti v okolici. Sprostitev, počitek in razvedrilo je našim gostom na voljo tudi v skrivnostnem Fidovem gaju.

V gostišču in muzeju Firšt boste našli dve stalni razstavi. Razstava Potočka zijalka – zatočišče ledenodobnega človeka na Olševi je dopolnjena z multimedijsko predstavitvijo tega pomembnega paleolitskega najdišča. Razstavo Zdravje bolnikov – ljudsko zdravilstvo v Zgornji Savinjski dolini pa nadgrajuje naš Fidov gaj. Odkrijte na idilični gozdni jasi urejen vrt zdravilnih rastlin, raziščite čarobno Fidovo zijalko ter spoznajte skrivnosti ljudskega zdravilca, učenjaka in čudodelca Vida Strgarja – Fida.